ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Форум експортерів плодоовочевої групи Херсонщини у ХДАУ

19 липня у Херсонському державному аграрному університеті відбувся обласний Форум експортерів плодоовочевої групи, який був ключовим заходом з приводу створення громадської спілки "Таврійського клубу експортерів", яка буде займатися адвокацією інтересів плодоовочівників в питаннях виходу на зовнішні ринки. Партнером проведення заходу від ХДАУ була кафедра публічного правління та адміністрування. З побажанням плідної праці в розвитку ринку плодоовочевої продукції та його експортного потенціалу виступив ректор Херсонського державного аграрного університету Кирилов Юрій Євгенович.

Були присутні більше 80 учасників, а саме фермери і голови фермерських господарств, представники сільськогосподарських підприємств, депутати міських та обласної рад, керівники фінансових та страхових установ, представники брендингового та поліграфічного бізнесів, науковці. Серед експертів і представників організацій міжнародної технічної допомоги були:

 -  Ігор Бураковський - Інститут економічних досліджень та політичних консультацій,

 - Дмитро Ніколаєв - керівник проекту UHBDP,

 - Олена Коломойцева - національний менеджер проекту Міжнародного торгівельного центру.

З вищеперерахованими поважними учасниками форуму було підписано Меморандум про співпрацю. На робочих сесіях напрацьовували план роботи Таврійського клубу експортерів на 2017-2018 роки.

Кульмінацією Форуму стало підписання п’ятистороннього Меморандуму про співпрацю та взаємодію між Херсонською обласною державною адміністрацією в особі заступника голови ХОДА Рищука Є.М. та директора Департаменту агропромислового розвитку Поливоди О.М., Херсонською митницею ДФС - в особі в.о. начальника Закалінського М.В., Головним управлінням Державної фіскальної служби - в особі заступника начальника Квасневського М., від ГС "Таврійського клубу експортерів" – в особі виконавчого директора Ярмія П.О.

Форум було проведено в рамках проекту "Діалог зі сприяння торгівлі" за підтримки Європейського Союзу. 

Автор: Карташова Ольга Григорівна – доцент кафедри публічного управління та адміністрування