ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Екскурсія співробітників ХДАУ до Трикратського лісу та Актовського каньйону

 

Особливістю цього поселення є чудовий Трикратський ліс з могутніми дубами, зелений оазис серед Південного Степу. Величні каньйони, три річки з цікавими назвами - Арбузинка, Мертвовод, Соплінка, різноманіття тваринного світу і це далеко не весь перелік всіх красот цього куточка. Але найдивовижніше те, що Трикратський ліс виник понад 200 років тому завдяки зусиллям місцевого поміщика В. П. Скаржинського.

Між селами Трикрати і Актове знаходиться Актовський каньйон, його ще називають Малий Крим або «Долина диявола». Цей унікальний куточок природи знаменитий величними валунами і скелями, що досягають 30-50 метрів у висоту. За своєю унікальністю його прирівнюють до знаменитих каньйонів Північної Америки. Особливу чарівність надає каньйону русло річки Мертвовод, унікальна екосистема де зростають рідкісні рослини.

Поруч, в долині річки Арбузинка, розташований не менш мальовничий Арбузинський каньйон який був утворений мільйони років тому в результаті вулканічної діяльності. До речі, дивовижний факт – взимку на скелях квітнуть фіалки. Кажуть, що це ознака невгаслого вулкана.

Зробити екскурсію більш цікавою та пізнавальною допомогли місцеві екскурсоводи–волонтери. Зароблені гроші вони використовують для збереження та утримання історичних пам’яток свого рідного краю.

Усі учасники екскурсійної поїздки отримали масу задоволення від знайомства з одним із мальовничим куточком України.