ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

У Інституті Метеорології Університету Гільсінкі відбувся тренінг з метеорології, у якому прийняли участь представники робочої групи проекту від ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет».

З 5 по 8 вересня у Інституті Метеорології Університету Гільсінкі у рамках проекту ECOIMPACT «Адаптивне середовище навчання для компетентності в галузі економічних і соціальних наслідків місцевої погоди, якості повітря і клімату» (Adaptive learning environment for competence in economic and societal impacts of local weather, air quality and climate  561975-EPP-1-2015-1-FI-EPPKA2-CBHE-JP (2015-3320) відбувся тренінг з метеорології, у якому прийняли участь представники робочої групи проекту від ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет».

 

 

Метою тренінгу було апробація учбового курсу метеорології для профільних та непрофільних слухачів, демонстрація практичного застосування методів моделювання, «ділова гра», віртуальний тренажерів при підготовці фахівців різних профілів.

У тренінгу приймали участь учасники проекту ECOIMPACT з України, Фінляндіі та Росії, всього 27 представників проекту. ДВНЗ «ХДАУ» був представлений професором Нежлукченко Т.І., доцентами Папакіною Н.С., Кушнеренко В.Г. та Корбич Н.М.

Відкривав тренінг відповідальний виконавець проект Svyatoslav Tyuryakov. Тренінг провадила Dr. Anna FOKICHEVA, Associate Professor, Department of Specialized Hydrometeorological Support, Roshydromet Advanced Training Institute.

Так же учасники тренінгу були ознайомлені з результатами роботи Інституту Метеорології Університету Гельсінки за іншими проектами:

Mikhail Sofiev :  SILAM - System for Integrated modeLling of Atmospheric coMposition

Alexander Mahura : EnviroHIRLAM

У результаті проекту визначили загальний тип структури навчальних курсів для різних напрямків, а саме заоометеорології; на добре були оцінені запропоновані практичні завдання для слухачів курсів трьох рівнів; визнано можливість застосування системи інтеграції та моделювання кліматичних змін у аграрному секторі.

Автор: доцент Папакіна Н.С.