ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Участь делегації ДВНЗ «ХДАУ» у Форумі з виробництва та переробки овочів, фруктів та ягід

10 жовтня 2017 р. у м. Нова Каховка Херсонської обл. у палаці Прем'єр відбувся голандсько-український Форум з виробництва та переробки овочів, фруктів та ягід. Форум проходив у рамках офіційної робочої поїздки нідерландських компаній у  Нову Каховку (9-11 жовтня 2017 р.) за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

 

Темою Форуму були стан і динаміка світового ринку овочів, фруктів та ягід. Значна увага була приділена досягненням і перспективам вирощування, логістики та просування української продукції на світові ринки, європейського (у тому числі, голандського) співробітництва з цих питань.

У Форумі взяли участь представники голандських компаній, голова і співробітники  Департаменту АПР Херсонської ОДА, керівники і фахівці провідних підприємств переробної і харчової галузей промисловості Херсону та Херсонської області, сфери логістики, обладнання для харчової галузі і логістики, Херсонської торгово-промислової палати, Інституту зрошуваного землеробства, Асоціації виробників сфери харчової промисловості, Асоціації «Ягідництво України»,  консалтингових установ, ЗМІ та ін.

Від ДВНЗ «Херсонський держаний аграрний університет» у Форумі прийняли участь проректор з наукової роботи  Аверчев О.В. та члени кафедри інженерії харчового виробництва: завідувач, к.т.н. Бурак В.Г. і к.с.-г.н., доценти Ряполова І.О. та Піддубняк Т.А. Також прийняли участь студенти спеціальності 181 «Харчові технології».

Завідувач кафедри інженерії харчового виробництва: к.т.н. Бурак В.Г. була відзначена Почесною Грамотою Департаменту Агропромислового розвитку  за вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку харчової промисловості, сумлінну працю, високий професіоналізм  та з нагоди Дня працівників харчової промисловості.

Під час Форуму було презентовано діяльність кафедри інженерії харчового виробництва ХДАУ у підготовці фахівців – бакалаврів з харчових технологій спеціальності 181 «Харчові технології», налагоджені зв’язки з діловими партнерами, розширені перспективи розвитку кафедри і спеціальності.

Автор: к.с.г.н., асистент  Новікова Н.В.