ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Селекційна робота агрономічного факультету на дослідному полі

У непростих умовах, що склалися: це і світова економічна криза, боротьба за ринки збуту, нестабільність погодно-кліматичних умов та інші чинники, ми повинні перш за все забезпечувати себе продуктами харчування і, в першу чергу, зерном вітчизняного виробництва.

Селекціонерами науково-дослідних установ виведено багато високоврожайних сортів і гібридів сільськогосподарських культур.

У сучасних сортів досягнутий високий рівень потенціалу врожайності, тому селекціонери виводять сорти, які здатні відповідати великими прибавками врожаю, здатних зберігати високий рівень урожайності в різні погодні умови.

Наш університет не виняток, на чолі з завідуючим кафедрою рослинництва, генетики, селекції і насінництва д.с-г н. проф. Базалієм В.В. закінчується робота з сівби на селекційному розсаднику.

Загалом було висіяно 380 гібридів та ліній пшениці озимої, 180 зразків колекційного розсадника, закладено попереднє та конкурсне сортовипробування, що включало 60 сортів, окремі з яких передбачається подати в державне сортовипробування для отримання патентів, які вносяться в державний Реєстр сортів рослин України.

Студенти агрономічного факультету мають змогу долучитися до селекційного процесу створення майбутніх сучасних сортів.

Автор: Козлова О.П., асистент кафедри рослинництва, генетики, селекції та насінництва