ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

«Поетичне рандеву»

17 жовтня у Херсонському державному аграрному університеті відбувся поетичний конкурс «Поетичне рандеву». Студенти, викладачі, гості зібрались у читальній залі бібліотеки ВУЗу, щоб презентувати свої та послухати вірші інших виступаючих.

«Поезія – це завжди відкриття. І над словом треба працювати так, як працюють вчені над винаходом, приміром, того чи іншого сорту насіння, чи якоїсь нової технології, нового комбайну. І якщо людина до такого рівня доходить, що постійно працює і покращує свій рівень роботи зі словом, тоді є результат. Та окрім роботи, мають бути природні відчуття образів і краси слова. Серед виступаючих варто виокремити тих, чиє віршування можна назвати поезією. Працюючи над собою, вони зможуть досягнути більшого», - зауважив голова журі, поет, голова Херсонського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка Олег Олексюк.

Відкрила конкурс переможниця минулорічного «Поетичного рандеву» студентка 3 курсу Біолого-технологічного факультету Ольга Помулєва.

«Чудово, що у нашому університеті проводять подібні заходи. Адже доволі часто люди пишуть і складають свої вірші у шухлядку. Ми ж маємо можливість поділитись своїми здобутками та почути критику від справжніх майстрів пера», - вважає Ольга.

За звання кращого змагалися п’ятеро поетів різного віку. І кожен з них здобув у конкурсі перемогу – звання кращого у номінаціях:

«Актуально» - лаборант кафедри Механізації та безпеки життєдіяльності Ольга Лященко;

«Громадська лірика» - випускник факультету Водного господарства, будівництва та землеустрою Дмитро Плотніков;

«Краще виконання» - колишній викладач ДВНЗ «ХДАУ» факультету Водного господарства, будівництва та землеустрою Леонід Клименко;

«Любовна лірика» - студентка 3 курсу факультету Рибного господарства та природокористування Ольга Стеблюк.

Перше місце та запрошення до кінотеатру виборов студент 4 курсу Водного господарства, будівництва та землеустрою Павло Сабітов.

«Хотілось би подякувати за гарну можливість реалізувати свою творчість. Для молодих поетів дуже важливо отримати досвід виступу на сцені і мати змогу ділитися своєю творчістю з публікою», - коментує Павло.

Завершилось «Поетичне рандеву» виступом Артура Ляха та Анастасії Львової та нагородженням учасників.

Захід пройшов за підтримки Структурного підрозділу з організацією виховної роботи зі студентами ДВНЗ «ХДАУ», ГО «Студентський парламент ДВНЗ «ХДАУ», наукової бібліотеки ДВНЗ «ХДАУ».

Автор: Студентка ДВНЗ «ХДАУ», молода поетеса, член Національної спілки журналістів України, заст. голови Херсонського обласного осередку ГО «Молода Просвіта» - Альона Мовчан