ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Участь представників біолого-технологічного факультету у координаційно-методичній раді, яка відбулась 16 листопада 2017 року на базі ІТСР «Асканія-Нова»

16 листопада 2017 року в актовій залі ІТСР «Асканія-Нова» − ННСГЦВ відбулося засідання координаційно-методичної ради з виконання ПНД 32 «Селекційно-технологічна система  трансформування виробничих напрямів вівчарства України» «Вівчарство». Були присутні керівники і виконавці завдань Інституту тваринництва степових районів імені М.Ф. Іванова «Асканія-Нова»,  ДПДГ «Асканійське», Херсонського державного аграрного університету (професори Нежлукченко Т.І., Вовченко Б.О., доценти Нежлукченко Н.В., Папакіна Н.С., Кушнеренко В.Г.) Одеської ДСГДС НААН (професор Китаєва А.П.), провідні науковці.

Засідання було розпочато із ознайомлення з результатами селекційної роботи, спрямованої на удосконалення м’ясних якостей овець вітчизняних порід:

Директор ІТРС «Асканія-Нова» доктор с.-г. наук, член-кореспондент НААН Вдовиченко Юрій Васильович відкриває роботу кооринаційно-методичної ради.

 Було продемонстровано моголівя ярок отриманих від схрещування із плідниками зарубіжної селекції , та барани-плідники порід тексель та дорпер.

Були розглянуті та затвердженні інформаційні звіти за 2017 рік та представлена інформація про результати реалізації міжнародних та наукових проектів галузі вівчарства на базі ДВНЗ ХДАУ у співпраці із ІТРС «Асканія-Нова»

 

Узгоджено план роботи координаційно-методичної ради на 1 півріччя 2018  року. Також затверджено персональний склад координаційно-методичної ради, до якої увійшла від ДВНЗ «ХДАУ» професор Нежлукченко Т.І. Під час засідання були обговорені актуальні питання вівчарства, акцентовано увагу на необхідності зміцнення кадрового забезпечення виконавців ПНД 32.

 Автори: доценти Папакіна Н.С., Нежлукченко Н.В.