ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Проведено освітньо-практичний захід «День кращих світових сільськогосподарських практик»

12 грудняв рамках роботи школи аграрного лідерав аграрному університеті було проведеноосвітньо - практичний захід «День кращих світових сільськогосподарських практик», з вступним словом виступив ректор ХДАУ Юрій Кирилов і з привітанням директор департаменту агропромислового розвитку Херсонської області державної адміністрації Паливода Олександр.

На заході були присутні провідні фахівці аграрного виробництва відомих компаній світового рівня США та Європи. Головними питаннями заходу є поширення кращих практик та універсальних інноваційних рішень щодо технологій обробітку ґрунту та ефективного вирощування овочів.

Спікер Йоганн Татцбер, зовнішній консультант з питань агрономії компанії CASE IH з Австрії презентував доповідь «Структура ґрунту, ущільнення і неглибокий обробіток». Йоганн Татцбер більше 40 років займається сільськогосподарським виробництвом, з 2004 року веде консультаційну практику з питань сільського господарства та використання австрійської сільськогосподарської техніки. В Україні співпрацює з офіційними дистриб'юторами сільгосптехніки CASE IH, з компанією Укрфармінг. На початку лекції спікер зазначив: «Наше завдання – зламати стереотипи, бо є дві великі відмінності між системою управління України і Австріїї».

Рон Годін - експерт програми БРІДЖЕС, доктор наук, ґрунтознавець, фахівець з врожайності Університету Штату Колорадо, США ознайомив слухачів Школи аграрного лідера з особливостями технології вирощування культур овочевої групи:томатів, огірків, солодкого перцю, цибулі.

Доктор Годін приймає участь у дослідницьких проектах, в тому числі проектах з органічного землеробства, має широкий досвід виробництва овочів та кісточкових фруктів. Сам є власником землі, де вирощує овочі та має сади із черешнею та персиком. Останні 15 років досліджує хмель. Має більш як десятилітній досвід консультування в Україні.

Автор: Нікітенко К. С., к.е.н, доцент