ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

“День агрономічних консультацій” у Школі аграрного лідера

22 березня 2018 року у Школі аграрного лідера відбувся “День агрономічних консультацій”, в якому взяли участь студенти, аспіранти та викладачі агрономічного факультету.

 

Проректор з наукової роботи, доктор с.-г. наук, професор Аверчев О.В. ознайомив присутніх з навчальною програмою Ізраїльського агентства міжнародного співробітництва “MASHAV”, яка спрямована на підготовку кваліфікованих спеціалістів та впровадження сучасних технологій.

Спікер Борис Бордман, провідний агроном-консультант, магістр сільськогосподарських наук у галузі сільськогосподарського машинобудування, консультант Міністерства сільського господарства Ізраїлю, презентував доповідь на тему “Основи техніки та технології захисту рослин”.

 

На початку доповіді Борис Бордман зазначив, що професія агронома є найбільш гуманною у світі, мова сільського господарства об’єднує країни і континенти, а досягнення успіху неможливе без впровадження інтенсивних технологій, злагодженої співпраці виробників сільськогосподарської продукції, наукових консультантів та вчених.

Під час доповіді були висвітлені такі питання: ефективне використання машин та обладнання,  у тому числі роботів, у технологіях вирощування та захисту рослин; вибір методів захисту посівів з урахуванням видового складу шкідливих організмів; залежність ефективності обприскування від дисперсності розпилу робочого розчину пестицидів та факторів зовнішнього середовища; контроль якості обприскування.

Автор: к.с.-г.н., доцент Макуха О.В.