ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Результати співпраці факультету рибного господарства та природокористування ДВНЗ ”ХДАУ” з Поморською академією (Польща)

5 листопада 2018 року відбулася щорічна факультетська конференція щодо обміну досвідом, враженнями та перспективами подальшої співпраці між Херсонським державним аграрним університетом (Україна) та Поморською академією (м. Слупськ, Польща).

 

Зі словами привітання до присутніх звернувся завідувач кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка професор д. с.-г. н. Пічура Віталій Іванович. Завідувач кафедри відмітив значущість можливості для студентів факультету реалізації права на академічну мобільність, яка спрямована на підвищення якості професійної освіти, забезпечення конкурентоспроможності випускників університету на українському та міжнародному ринках освітніх послуг і праці.

 

Відповідно до Угоди про подвійні дипломи студенти ФРГП з лютого по червень 2018 р. проходили курс навчання в Інституті біології та охорони довкілля Поморської академії (м. Слупськ, Польща) за спеціальністю ”Екологія” (Бегларян А., Азарова А. та Вдовиченко В.).

Бегларян Аліна першою разом з державним дипломом бакалавра ДВНЗ ”ХДАУ” отримала диплом бакалавра (licencjat) з екологіїєвропейського зразку Поморської академії (м. Слупськ, Польща).

 

Студенти поділилися своїми враженнями. Вони відмітили теплий, дружній прийом польських колег, високий рівень професіоналізму та компетентності при підготовці майбутніх фахівців в Поморській академії, європейський рівень забезпечення навчального процесу приладами та обладнанням, надзвичайну красу сусідньої держави, можливість подорожувати Європейськими країнами.

 

На даний момент (з 30.09.2018 р. по 28.02.2019 р.) 8 студентів ФРГП спеціальностей ”Екологія”, ”Лісове господарство”, ”Садово-паркове господарство”перебувають на навчанні в Інституті біології та охорони довкілля Поморської академії за програмою семестрового обміну студентами.

 

Автор: Шахман І.О. к. геогр. н. доцент кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка