ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Науковий зв’язок вчених гідромеліораторів Херсонського ДАУ та Інституту водних проблем і меліорації (ІВПіМ) НААН України

Факультет водного господарства, будівництва та землеустрою Херсонського ДАУ є кузнею не тільки виробничих кадрів для водного господарства, а і для провідних наукових організацій, таких як Інститут водних проблем і меліорацій НААН, Інститут зрошуваного землеробства НААН, Інститут рису НААН та ін.

В ХДАУ плідно працює еколого-меліоративна наукова школа (науковий керівник – професор Морозов В.В.), випускники якої – кандидати наук і магістри займають провідні позиції в дослідженнях, спрямованих на вирішення водогосподарських проблем Південного регіону України.

Олексій Харламов (в центрі) на своїй випусковій кафедрі гідротехнічного будівництва, водної інженерії та водних технологій серед викладачів та співробітників

На кафедру гідротехнічного будівництва, водної інженерії та водних технологій завітав недавній її випускник, один з кращих студентів університету Харламов Олексій Ігоревич. В 2015 р. від захистів під керівництвом професора Морозова В.В. свою магістерську досліднецьку роботу, присвячену проблемі боротьби з підтопленням, а нині продовжує ці дослідження в аспірантурі Інституту водних проблем і меліорації НААН (м. Київ) під керівництвом відомого вченого, к.т.н. Савчука Дмитра Петровича. Тема дисертації Харламова О.І. “Удосконалення інженерних систем захисту зрошуванних земель від підтоплення в Південному регіоні України”.

Обмін новими авторськими книгами між педагогом та молодим вченим

Автор: Волошин М.М. – к.т.н., доцент, помічник декана ФВГБЗ ХДАУ