ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Участь представників економічного факультету ХДАУ у круглому столі «Об’єднані туризмом: Херсонщина»

Представники економічного факультету к.е.н., старший викладач кафедри менеджменту організацій Кацемір Я. В., старший викладач кафедри публічного управління та адміністрування Дуга В. О., асистент кафедри менеджменту організацій Алєщенко Л. О. взяли участь у круглому столі «Об’єднані туризмом: Херсонщина». Метою заходу визначено розробку та реалізацію інноваційно-інвестиційних проектів із розвитку туристичної галузі області, зокрема підготовки якісних туристично-інвестиційних проектів об’єднаними територіальними громадами Херсонщини. Керівники Херсонського Центру розвитку місцевого самоврядування та Департаментів ХОДА, представники об’єднаних територіальних громад, бізнесових структур, закладів вищої освіти окреслили перспективи подальшого розвитку сфери туризму.

Модератором зустрічі виступила Олександра Фадєєва, радник з регіонального розвитку Херсонського Центру розвитку місцевого самоврядування.

 

Особливу увагу було приділено ролі агротуризму, сільського зеленого, гастрономічного, винного, екотуризму в розвитку об’єднаних територіальних громад.

З вступним словом до присутніх виступили Дмитро Бутрій – Директор Департаменту економічного розвитку та торгівлі ХОДА та Олександра Фадєєва – радник з регіонального розвитку Херсонського Центру розвитку місцевого самоврядування.

 

Ірина Пшенична, заступник директора Департаменту економічного розвитку та торгівлі ХОДА наголосила на інноваціях у підготовці проектів до ДФРР, SMART-спеціалізації регіонів, термінах подачі та критеріях відбору до ДФРР. Про потенціал туристичних об’єктів Херсонщини, напрацювання області за останні роки та пріоритети наступних років доповіла Світлана Думинська, Директор Департаменту культури, туризму та курортів ХОДА.

 

Також було наголошено на недостатній кількості «розвиткових» проектів для ДФРР у сфері туризму і на тому, що тільки завдяки спільним зусиллям влади, громади, бізнесу, освіти та науки можливо реалізувати якісні проекти по підвищенню туристичної привабливості ОТГ та інших територій Херсонщини.

 

 

 

Проект восьми ОТГ «Соляна дорога», еко-парки, агротури для дітей, музеї виноградарства та виноробства, енотеки, винні SPА-готелі, фабрики крафтового сиру, гастрономічні тури – це перспективні туристичні проекти, які заслуговують на увагу та підтримку. Адже їх переваги полягають у появі нових робочих місць, розвитку інфраструктури села тощо.

 

 

Автор: Дуга Вікторія Олександрівна – старший викладач кафедри публічного управління та адміністрування