ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Профорієнтаційний захід для учнів Херсонського ліцею журналістики, економіки та правознавства в рамках Меморандуму про співпрацю

Викладачами кафедри публічного управління та адміністрування у рамках співпраці Херсонського державного аграрного університету та Херсонського НВК «Загальноосвітня школа ІІ ступеня – ліцей журналістики, економіки та правознавства» Херсонської міської ради було організовано зустріч з к. с.-г. н, доцентом кафедри загальноекономічних дисциплін Рудік Наталею Михайлівною, яка провела для учнів 11 класу заняття на тему «Безробіття як результат порушення рівноваги на ринку праці».

 

Цікаво було спостерігати за тим, як учні з радістю та теплотою зустріли викладача. Адже їх знайомство відбулося ще під час занять у «Школі економіки», яку організовують викладачі економічного факультету ХДАУ на шкільних канікулах для старшокласників міста та області.

 

Учні ознайомилися з підходами щодо визначення терміну «безробіття», видами безробіття, з’ясували, хто такі безробітні, зайняті, працездатні. Разом з викладачем проаналізували причини виникнення безробіття, його економічні та соціальні наслідки. Викладач наголосила на впливі цього складного явища на стан національної економіки та необхідності державної політики щодо запобігання його розвитку. Учні ж запропонували власне бачення вирішення проблеми безробіття в Україні, активно аргументуючи свої пропозиції.

Автор: Дуга Вікторія Олександрівна – старший викладач кафедри публічного управління та адміністрування