ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Академічна мобільність студентів факультету рибного господарства та природокористування ДВНЗ ”Херсонський державний аграрний університет”

22 квітня 2019 року на кафедрі екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка факультету рибного господарства та природокористування відбулося засідання круглого столу з питань академічної мобільності студентів ФРГП відповідно до Угоди щодо співпраці між Херсонським державним аграрним університетом (Україна) та Поморською академією (м. Слупськ, Польща).

Зі словами привітання до присутніх звернулась координатор з питань академічної мобільності студентів ФРГП доцент кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка к. геогр. н. Шахман Ірина Олександрівна. Вона відмітила значущість можливості для студентів факультету реалізації права на академічну мобільність, яка спрямована на підвищення якості професійної освіти, забезпечення конкурентоспроможності випускників університету на українському та міжнародному ринках освітніх послуг і праці.

Відповідно до Угоди про семестровий обмін 8 студентів ФРГП спеціальностей ”Екологія” (Бутирін Антон, Золотун Анастасія, Лебедєв Євген, Кузнецов Владислав), ”Лісове та садово-паркове господарство” (Матвійчук Олена, Коваленко Андрій, Ємельянов Леонід, Муршудов Євгеній)з 30.09.2018 р. по 28.02.2019 р. перебували на навчанні в Інституті біології та охорони довкілля Поморської академії.

Студенти поділилися своїми враженнями. Вони відмітили теплий, дружній прийом польських колег, високий рівень професіоналізму та компетентності при підготовці майбутніх фахівців в Поморській академії, європейський рівень забезпечення навчального процесу приладами та обладнанням, надзвичайну красу сусідньої держави, можливість подорожувати Європейськими країнами.

На даний момент відповідно до Угоди про подвійні дипломи студенти ФРГП з лютого по червень 2019 р. проходять курс навчання в Інституті біології та охорони довкілля Поморської академії (м. Слупськ, Польща) за спеціальністю ”Екологія” (Азарова А. та Аверін Д.).

Автор: Шахман І.О. к. геогр. н. доцент кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка