ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Літо - час для продовження навчання

ДВНЗ «ХДАУ» продовжує успішно співпрацювати з ГО «Екодія». Нещодавно на факультет рибного господарства та природокористування були передані карти та матеріали за результатами дослідження «Вода близько», які будуть використані в навчальному процесі. В рамках цієї ж співпраці студентка 4 курсу кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка Сокольник Олена після попереднього відбору успішно закінчила курси підвищення кваліфікації на тему «Організація екологічного моніторингу та інструментально-лабораторні вимірювання показників стану та якості довкілля", що проходили 6-8 червня 2019 року м. Дніпро в Дніпровському національному університеті залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна.

 

На заході були представники із усіх куточків України об‘єднаних ідеєю збереження довкілля. Відбувся взаємний обмін досвідом, думками ,знаннями.

Курси включали теоретичну і практичну підготовку на базі сертифікованої науково-дослідної лабораторії.

 

Вивчались сучасні нормативні вимоги у сфері контролю стану навколишнього природного середовища, використання нормативних вимог ДСТУ ISO/IEC 17025 та ДСТУ ISO 10012 для організації екологічного моніторингу.

Навчання проходило за різними методами в навчальних аудиторіях, лабораторіях та безпосередньо на природному об’єкті. Було вивчено методи відбору проб природних вод річки Дніпро та їх аналіз. Практика також передбачала роботу з ґрунтом, ґрунтовими покривами та мулом.

 

Результати навчання підтверджені іспитами з теоретичної підготовки та практичних навичок. За результатами Сокольник Олена отримала «Свідоцтво про підвищення кваліфікації».

Автор: доцент Стратічук Н.В.