ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Була проведена лекція на тему: «Climate-Smart Agricultural for Healthy Soils, Healthy Food, Healthy People»

В рамках міжнародного проекту між Україною та США «Вплив сталого управління сільським господарством на якість ґрунту та продуктивність сільськогосподарських культур», за підтримки координатора проекту Наталії Діденко, к.с.-г.н., с.н.с. відділу зрошення та дренажу Інституту водних проблем і меліорації НААН, Тома Уорлі (Tom Worley) – директором Південного наукового центру (Director, The Ohio State University South Centers, College of Food, Agriculture and Environmental Sciences) для студентів агрономічного факультету програмним директором водних, земельних ресурсів та біоенергетичних культур Державного університету штату Огайо (Program Director, Soil, Water and Bioenergy Resources, The Ohio State University South Centers, College of Food, Agriculture and Environmental Sciences) Рафіком Ісламом (Rafiq Islam) була проведена лекція на тему: «Climate-Smart Agricultural for Healthy Soils, Healthy Food, Healthy People».

 

Під час проведення відкритого заняття були висвітлені актуальні питання впровадження сучасних ресурсозбергіючих технологій, спрямованих на стабілізацію систем землеробства, збереження ґрунтових та водних ресурсів. Були підняті питання застосовування технології no-till у світі та проблеми поширення її в України. На прикладі багаторічних наукових досліджень та практичного досвіду Рафік Іслам переконав присутніх в доцільності запровадження таких технологій в посушливих умовах Півдня України, що особливо актуально у зв’язку із світовою тенденцію зміни клімату.

Виступ викликав велику зацікавленість здобувачів вищої освіти, виникла жива дискусія між присутніми та доповідачем. При цьому були задані глибокі та цікаві питання на які отримані змістовні відповіді.

Наприкінці зустрічі наші гості презентували студентам, які задавали професійні, навіть не очікуванні запитання, цікаві подарунки.

На згадку про зустріч від присутніх гостям були подаровані фірмові футболки агрономічного факультету.

 

Автори: Лавренко С.О., Рудік О.Л.