ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

День поля «Вирощування зернобобових та нішевих культур в умовах глобальних змін клімату»

14 червня 2019 року в ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» відбувся день поля «Вирощування зернобобових та нішевих культур в умовах глобальних змін клімату», за підтримки ТОВ «Август Україна», ТОВ «Тімак Агро Україна» та Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва, під керівництвом проректора з наукової роботи та міжнародної діяльності, професора Аверчева Олександра Володимировича.

Виїзду до демо-полів ДВНЗ «ХДАУ» передував семінар, який відбувся в головному корпусі Університету. Учасниками стали: науковці, здобувачі вищої освіти, сільськогосподарські товаровиробники та сервіс-фірми.

З привітальним словом виступив професор Аверчев О.В., розповів про наукові досягнення, відкриття нових спеціальностей в Університеті, які користуються попитом на ринку праці та запросив на навчання.

Знаннями в ефективному живленні для с/г культур поділилась Регіональний директор Тімак Агро Україна Катерина Байло, яка виступила з доповіддю на тему: «Система живлення для с/г культур від ТОВ «Тімак Агро Україна».

Також відбулась демонстрація результатів використання добрив Тімак Агро Україна Дуофертіл 30, Сульфамо 30 та Фертіактіл Стартер на Демо-полі ДВНЗ «ХДАУ».

 

Учасники були ознайомленні з 8 сортами гороху зимуючого, 12 сортами гороху та 4 сортами нуту, також було продемонстровано дослідні ділянки, які заклали науковці Університету з вивчення елементів технологій вирощування сочевиці та нуту в умовах глобальних змін клімату. Організатори дня поля розповіли про особливості технології вирощування даної культури в специфічних умовах 2019 року.

 

Присутні також були ознайомленні з сучасною метеостанцією, яка встановлена на дослідних полях ДВНЗ «ХДАУ». Користуватись даними сучасної метеостанції будуть мати нагоду не лише науковці, але і сільськогосподарські товаровиробники Херсонщини.

Автор: провідний фахівець з перепідготовки ННЦ «ІПОД» Барсук Ю.В.