ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Участь у засіданні Президії Національної академії аграрних наук України

23 жовтня 2019 року доктор с.-г. наук, професор, в.о. завідувача кафедри ботаніки та захисту рослин Марковська О.Є. прийняла участь у засіданні Президії Національної академії аграрних наук України, на якому було розглянуто питання наукового обґрунтування розвитку інтенсивних систем землеробства на зрошуваних землях відповідно до спеціалізації сільськогосподарських підприємств.

Марковська О.Є. наголосила на провідній ролі ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» як єдиного закладу вищої освіти України, що готує фахівців із зрошуваного землеробства. В університеті діє «Школа зрошуваного землеробства» академіка НААН Ушкаренка В.О., який особисто підготував 75 кандидатів та 12 докторів наук за спеціальністю «Сільськогосподарські меліорації». Марковська О.Є. підкреслила важливість співпраці університету із сільськогосподарськими підприємствами південного регіону в рамках таких проектів, як UHBDP, агроінтернатура, Інститутом зрошуваного землеробства НААН та його дослідними господарствами, впровадження інноваційних технологій навчання в освітній процес, міжнародного співробітництва з метою зростання академічної мобільності здобувачів вищої освіти та викладачів.

Марковська О.Є. звернула увагу присутніх на особливості інтегрованих систем захисту посівів сільськогосподарських культур від комплексу шкідливих організмів на зрошуваних землях. Враховуючи нагальну потребу у фахівцях із цього напряму, у 2017 році у ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» відкрито спеціальність «Захист і карантин рослин», що забезпечить підготовку висококваліфікованих кадрів для півдня України.

Автор: Макуха О.В.