ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Науково-практична конференція здобувачів вищої освіти агрономічного факультету (секція кафедри ботаніки та захисту рослин)

12 листопада 2019 року відбулась науково-практична конференція здобувачів вищої освіти агрономічного факультету “Актуальні проблеми та наукові досягнення сучасного агровиробництва” (секція кафедри ботаніки та захисту рослин).

 

Конференцію відкрив доктор с.-г. наук, професор, проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності Аверчев О.В.

 

Зі вступним словом до присутніх звернулась доктор с.-г. наук, професор, в.о. завідувача кафедри ботаніки та захисту рослин Марковська О.Є. У рамках меморандуму про співпрацю між ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» та Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області в конференції прийняли участь Рожелюк Н.І.,головний спеціаліст відділу прогнозування, фітосанітарної діагностики та аналізу ризиків, та Чернишова Є.О., кандидат с.-г. наук, доцент, головний спеціаліст відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

 

З доповідями виступили здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів агрономічного факультету.

 

Конференція була присвячена сучасним проблемам ботаніки, фізіології, захисту і карантину рослин та перспективним напрямам їх вирішення. Здобувачі вищої освіти презентували результати наукових досліджень з удосконалення елементів технології вирощування широкого спектру сільськогосподарських культур у поливних та неполивних умовах Південного Степу України: сої, сорго, кукурудзи, гороху, ріпаку, льону, томатів, пшениці, картоплі, фенхелю, коріандру. На конференції було розглянуто ботаніко-біологічні особливості чуфи, орхідей, полину лимонного, шафрану, зизифусу, рамбутану, висвітлено сучасні методи фітосанітарної експертизи, актуальні проблеми захисту посівів сільськогосподарських культур від шкідників, хвороб та бур’янів.    

Доповіді учасників конференції були цікавими, змістовними, детально розкривали поставлені завдання. Слід відмітити наукову значимість та актуальність проведених досліджень, творчий підхід доповідачів при підготовці мультимедійних презентацій.

За результатами доповідей учасники конференції одержали блокноти та ручки. Представники управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області вручили кращим доповідачам корисні подарунки, які стануть в нагоді під час навчання та майбутньої професійної діяльності.

 

Автор: Макуха О.В. (12.11.2019)