ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Нотатки на полях учнівських конспектів

Це був урок, який спростував традиційне твердження психологів, що школярі, навіть старшокласники, перед вихідними дещо втрачають інтерес до складної тематики. А надто такої, що стосується фактично університетських програм.

Викладачі кафедри публічного управління та адміністрування економічного факультету нашого університету спростовують це доказово, переконливо, системно.

Пересвідчитися в цьому змогли сьогодні і вчителі, і старшокласники двох груп економічного профілю ліцею журналістики, економіки та правознавства Херсонської міськради. І хоча лекція передбачала абсолютно академічну тематику - «Держава та іі роль в економічних процесах», де ретельно розтлумачувалися такі поняття як «держава», «державне управління», «державна влада», роль держави в регулюванні економіки, характеристики необхідних професійних граней державних службовців, учні сприйняли її легко, доступно, і як потім зізналися, мега-зацікавлено.

Допомогти збагнути суть, особливості в цих теоретичних засадах, складних термінах допомогла особисто розроблена технологія доктора наук із державного управління, професора кафедри публічного управління та адміністрування економічного факультету ХДАУ Олена Михайлівна Вольська. А застосування методики своєрідної навколосвітньої подорожі країнами різного адміністративно-територіального устрою та форм правління, визначення рейтингів світових примислово-інтелектуальних брендів додало ліцеїстам особливої зацікавленості та доступності у сприйнятті почасти складної інформації.

Година потужного інформаційної новизни, інтерактивного спілкування, мозкового штурму, доказових слайдів у табличному форматі і водночас дружніх діалогів, минула, мов одна мить. І , як важливий прикінцевий акцент – тест на визначення особистісних перспектив у  виборі майбутніх спеціальностей. А ще – дрібні нотатки в зошитах ліцеїстів, які вони, безперечно, перечитають ще не раз…

Автори: Любов Русалкіна, член Національної спілки журналістів України; Прес-центр ХДАУ Катерина Нікітенко (18.11.2019)