ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Профорієнтаційна робота з майбутніми абітурієнтами – орієнтир на професійне самовизначення

Вибір майбутньої професії – складне завдання, адже від того, як правильно ми оберемо професію, буде залежати, яке місце в суспільстві ми займемо.

Проведення нашими викладачами виїзних профорієнтаційних уроків у загальноосвітніх школах Херсонської області – є традицією.

18, 21 листопада, начальник Центру довузівської підготовки та міжнародної освіти А.Н. Керімов, фахівець з профорієнтації О.Б. Романова, доцент В.С. Алмашова, доцент Л.П. Вогнівенко, доцент Є.Г. Волочнюк, провели профорієнтаційні уроки для одинадцятикласників Каховського і Скадовського району. Надали всебічну інформацію про спеціальності ДВНЗ «ХДАУ»; ознайомили школярів із формулою “Хочу. Можу. Треба.”; наголосили,  що при виборі майбутнього шляху потрібно враховувати не лише бажання і свої можливості, а також потребу на ринку праці; зробили акцент на правильному виборі  професій, які затребувані в нашому місті, в нашому регіоні.

Також було приділено увагу помилкам, які припускають учні, орієнтуючись не на свої бажання і здібності, а на думки інших, вибір професії «за компанію».

Сподіваємося, що отримана старшокласниками інформація стане для них не тільки цікавою, але й корисною, а поради фахівців будуть використані при виборі майбутнього професійного шляху.

Автор: Романова О.Б.