ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Участь представників економічного факультету у семінарі-практикумі «Херсонська Дорога Вина та Смаку»

Представники економічного факультету ДВНЗ «ХДАУ»: к.е.н., доцент кафедри економіки та фінансів Бойко В. М. та старші викладачі кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Сита Є.М. і Дуга В.О. у рамках реалізації Проєкту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» взяли участь у семінарі-практикумі «Херсонська Дорога Вина та Смаку», який проводився 23.12.2019 р. у м. Херсоні в конференц-залі готелю «Оptima Херсон».

 

Еногастрономічний туризм сьогодні є новою філософією подорожей з метою пошуку незвіданих смаків та автентичних кулінарних традицій. Саме характерні страви та вина регіону виступають провідником між шукачем і певною географічною областю, її культурою і її цінностями, пов'язаними з цією землею і збережені багатьма поколіннями.

Географічне зазначення — назва або позначення, котрі ідентифікують товар як такий, що походить з певної території, країни, регіону або місцевості і особлива якість, репутація та інші важливі характеристики, які значною мірою пов'язані із його географічним походженням.

 

Проєкт ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» допомагає Україні створити дієву систему географічних зазначень у відповідності до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

В ході семінару гості були ознайомлені з напрацюваннями Проєкту в частині розвитку еногастрономічного туризму та взяли участь у мозковому штурмі «Херсонська Дорога Вина та Смаку».

 

Автори: Сита Євгенія Миколаївна, Дуга Вікторія Олександрівна – старші викладачі кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (24.12.2019)