ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Як «Інфо=меридіан» освоював простори…кафедри

Таке чергове нововведення впровадили сьогодні викладачі кафедри «Публічне управління та адміністрування» економічного факультету нашого університету для старшокласників ліцею журналістики, економіки та правознавства Херсонської міськради.

Не дивуйтеся, саме так і було: заняття проводилося не у студентській аудиторії, а саме за столами… викладачів кафедри. За задумом завідувачки кафедри Лариси Олександрівни Потравки майбутні абітурієнти мали відчути атмосферу довіри, готовності поділитися знаннями і практичними вміннями, які стануть у нагоді для будь-якого професійного вибору.

…Уже понад місяць вони навчаються за профорієнтаційним бліц-проектом «Інфо=меридіан». Окрім інформаційно-просвітницької складової, він передбачає сповна занурити майбутніх абітурієнтів у формат практичної роботи. А надто тих, хто зацікавлений особливостями навчання за спеціальностями з публічного управління, адміністрування та права. Відтак, окрім іншої вкрай важливих знань, запланована низка практикумів щодо медійної грамотності, основ журналістики, PR-технологій та соціальних комунікацій.

Заняття проходили в інтерактивному форматі. Ліцеїсти ознайомилися з основами моніторингових відстежень інформаційних повідомлень у друкованих та електронних ЗМІ Херсонщини, організаційно-правничо-психологічними особливостями української журналістики в умовах сучасних реалій, подетально розглянули вимоги до організації та проведення інтерв’ю. І на завершення взяли участь у стилістичному тренінгу «Я-редактор» і отримали домашнє завдання. А яке – це поки що секрет, про який ми уже розповімо наступного понеділка…

Любов Русалкіна, асистент кафедри «Публічне управління та адміністрування» ХДАУ, член Національної Спілки журналістів України