ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Несторонні поради напередодні ранньої весни

Сезон для такого повчального інформаційно-просвітницького навчання обраний не випадково. Ну весна ж навіть у столиці зафіксована ще 10 днів тому, а у наших південних краях таке відчуття, що вона цьогоріч взагалі пів зими обірвала…

Відтак настрій на весну - цілком конкретний. А надто у нашому – студентському колективі. Але попри всі весняні принади є одне давнє та мудре застереження: зустрічати її треба так, аби ніщо не затьмарило її краси, любові і кохання. Бо ж статистика, соціологія і просто життєві спостереження уперто свідчать: ну не надто все благополучно у молодіжному сегменті щодо здоров’я, сексуальної культури, продуманого планування родини та відповідальності за дітей.

На щастя, в нашій області вже багато років діє чітка структурована мережа соціальних, медико-консультативних служб, які опікуються проблемами дітей, сімей, жінок та молоді. Вони достеменно знають реальну статистику кризових тенденцій, їх причини і головне – їм молоді люди довіряють щиро і відкрито, адже вміють практично зарадити кожному, хто конче потребує соціально-психологічної чи медико-просвітницької допомоги.

І сьогодні у ділових діалогах викладачів і студентства кафедри публічного управління та адміністрування економічного факультету нашого університету взяли участь: заступник директора Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Херсонської міськради І.В.Сербул, гінеколог жіночої консультації Корабельного району Н.Ю.Стрикаленко, директор Центру матері та дитини Херсонської міськради О.М. Сковородка, лікар Центру планування сім’ї Корабельного району О.В.Чаклярова.

А ще наші студенти, як майбутні управлінці, отримали сьогодні наочний урок, як мають діяти держслужбовці, спеціалісти соціальних служб, лікарі, активісти громадських організацій, аби віднайти реальну формулу і оперативно надати необхідну соціально-психологічну допомогу кожному, хто прийшов за порадою. Як свідчили чисельні приклади з практики роботи таких досвідчених спеціалістів, інколи звичайні консультації слугували не тільки попередженням доленосних помилок, але й реальним порятунком здоров’я і навіть життя молодої дівчини та її щойно народженої дитини.

Інформаційно цікавою, відвертою, абсолютно життєво важливою стала й консультативна двадцятихвилинка для дівчат від поважного гінеколога Наталії Юхимівни Стрикаленко.

Традиційно, що і викладачі, і студенти нашої кафедри активно долучилися до цих діалогів, ілюструючи свої запитання і навіть пропозиції до законодавства, реальними життєвими ситуаціями. Знадобиться і нам, викладачам, і студентам подарунок від наших поважних гостей - широка добірка інформаційно-просвітницьких буклетів та листівок за тематикою практичної допомоги різним категоріям сімей, дітей та молоді.

Ольга Карташова, доцент кафедри публічного управління та адміністрування економічного факультету