ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Круглий стіл «Плодоовочівництво Херсонщини: досвід, реалії, перспективи» та виїзне заняття з дисципліни «Організація виробництва» в рамках Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP)

Розвиток технологій, прогресивні починання, інновації та наукові новітні розробки у плодоовочівництві – все це та багато іншого можна дізнатися завдяки Українському проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) та його координатору від університету проректору з наукової роботи та міжнародної діяльності професору Аверчеву О.В.

Вперше, в рамках Меморандуму про взаєморозуміння між ДВНЗ «ХДАУ» та Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP), за ініціативи кафедри загальноекономічної підготовки здобувачі  вищої освіти  11 березня 2020 року мали можливість взяти участь у засіданні круглого столу «Плодоовочівництво Херсонщини: досвід, реалії, перспективи» та  виїзному практичному занятті  з навчальної дисципліни «Організації виробництва» у приватному підприємстві «Павлівські».Пізнавальною для учасників виїзного заняття була екскурсія виробничими підрозділами підприємства, яку провів Павлівський М.М. Здобувачі переконалися, що в одному технологічному процесі можуть бути поєднані вирощування полуниці, винограду, кропу та картоплі в умовах закритого ґрунту. Студенти ознайомилися з організаційною структурою підприємства, системою оплати праці робітників, умовами зберігання і реалізації продукції. Павлівський М.М. акцентував увагу на необхідності постійного навчання, впровадження інновацій, орієнтації на якість продукції. В цьому секрети його успіху, конкурентних переваг на ринку.

  Під час проведення круглого столу на базі підприємства розглядалися наступні актуальні питання:

1. Овочівництво – важлива складова  аграрного сектору Херсонської області.ВиступилиЩоголь Анастасія з доповіддю«Овочівництво Херсонщини: тенденції розвитку»;  Зарівняк Ірина – «Значення плодоовочевої продукції у харчуванні».

2. Садівництво Херсонщини і перспективи його розвитку.Бєлий Олександр  розкрив питання логістики продукції садівництва, Сложинська Вікторія охарактеризувала економічний потенціал персика на ринку продукції садівництва, Акімова Юлія розкрила  перспективи розвитку горіхівництва.

3. Інноваційні напрями розвитку плодоовочівництва Херсонської областівизначилиШахман Каріна  в аспекті   диверсифікації бізнесу та впровадження переробки плодів та ягід, Гайдаш Іван – в перспективах  розвитку органічного овочівництва.

Наукові керівники доповідачів – Аверчева Н.О., Галат Л.М., Рудік Н.М.

Організатори та модератори заходу висловлюють щиру вдячність усім учасникам та сподіваються на те, що отримані знання будуть корисні  майбутнім фахівцям аграрного сектору.

 

Автор: Аверчева Н.О., завідувач кафедри загальноекономічної підготовки (11.03.2020)