ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Нові виклики сучасної освіти: карантин - не канікули для здобувачів і викладачів

 

Березневий дайджест новин біолого-технологічного факультету

 Нові виклики сучасної освіти:
карантин - не канікули для здобувачів і викладачів

Нові виклики сучасного середовища вимагають від нас з вами швидкого реагування, налаштовуючись на новий ритм, вимоги та завдання. Викладачі кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції  разом зі здобувачами вищої освіти достатньо швидко опанували нові технології навчання.

Для слухачів кафедри було створено групи у Viber, Telegram, Zoom, KSAU model, dspace.ksau, де вони мають змогу оперативно отримувати інформацію і ставити запитання, які виникають під час вивчення дисциплін.

Використовуються відео-, аудіо спілкування, обмін необхідними для навчання документами, виконується перевірка індивідуальних завдань тощо.

   

Здобувачі вищої освіти 3 курсу 204 ТВППТ навчаються за допомогою групи у Viber

 

Здобувачі вищої освіти 1 курсу 204 ТВППТ навчаються за допомогою платформи KSAU Moodlе (скріншот)

 

 

Креативні підходи до навчання (фото здобувачів)

Здобувачі вищої освіти спеціальності 201 – Агрономія, які вивчають дисципліни, що викладаються на кафедрі, поряд з отриманим дистанційно матеріалом для вивчення, застосовують знання на практиці, використовуючи наглядний матеріал.

 

У роботі з підготовки магістерських робіт використовується хмарний сервіс Google Drive, заснований на on-line технологіях для дистанційного навчання, що сприяє співпраці на рівні викладач-магістр і дозволяє одночасну редакцію спільних документів, відслідковувати зміни в документах та залишати коментарі або зауваження.Поряд з освітнім процесом, не припиняється й робота з підготовки здобувачів до студентських конференцій. Адже, не варто забувати й про підтримку наукових ініціатив студента.

  

На час карантину викладачі кафедри та здобувачі мають можливість спільного пошуку найбільш оптимальних шляхів комунікації для держання професійних знань та навичок, для самовдосконалення, розширення свого професійного кругозору.

Автор: кандидат с.-г. наук, старший викладач Ушакова С.В. (за редакцією Прес-центр БТФ Кривий В.В.) (01.04.2020)