ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Кураторській годині бути! Сучасна реальність - новий формат

У період карантину в Херсонському Державному Аграрно-Економічному Університеті організаційно-виховна робота кураторів не відстає від навчання, яке перейшло в дистанційний режим.

 

Кураторські години зі здобувачами вищої освіти на кожному курсі спеціальності «Менеджмент» зараз проходять віртуально за допомогою месенджерів (Viber, Telegram, WhatApp) та соціальних мереж (Instagram), адже студенти постійно потребують уваги і порад кураторів.

 

Так під час онлайн бесід обговорюються нагальні питання, які виникають в умовах вимушеної самоізоляції, зокрема про загрози вірусної інфекції, поведінку в громадських місцях, виконання нормативно-правових вимог Уряду в період карантину, використання вільного часу для самоосвіти та набуття нових компетентностей.

  

Також куратори кафедри менеджменту організацій мотивують студентів зробити освітній процес вдома більш цікавим та корисним, а дистанційне навчання - якісним. Під час одного з таких онлайн сеансів звернули увагу на необхідність самоконтролю та уміння розподілу пріоритетів між використанням часу на навчання та особистими справами, оскільки здобувачі вищої освіти не мали попереднього досвіду навчання в домашніх умовах. Не організований робочий день і несвоєчасне виконання поставлених завдань призводить до поганого настрою, дискомфорту, зникає бажання взагалі що-небудь робити. Щоб цього не сталося НПП кафедри прийняли рішення приділити увагу і нагадати основні правила та прийоми Тайм-менеджменту, які допоможуть здобувачам вищої освіти свідомо планувати свій час. В результаті студентами були складені ефективні чек-листи організації самостійного навчання та повсякденних справ. Чекаємо від груп відгуків про ефективність втілення в життя прийомів самоменеджменту та рекомендацій кураторів.

 

Автор: Алєщенко Людмила Олександрівна (07.04.2020)