ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Проведення досліджень студентами – харчовиками в умовах карантину

Квітневий дайджест новин

біолого-технологічного факультету

 

Для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» невід’ємною та найбільш вагомою складовою технологічних дисциплін, є проведення  робіт з оцінки якості сировини, приготування харчової продукції, оцінки якості напівфабрикатів та готових виробів.

Однак, освітній процес за умов карантинних заходів, запроваджених на території України, триває. Слід відмітити, що навчання не лише продовжується, а й набуває нових форм із залученням різноманітних дистанційних методів. Тому, виходячи з нинішньої ситуації, яка склалась та готуючись до написання наукової роботи студенти третього року навчання в домашніх умовах провели дослідження з визначення вмісту крохмалю в харчових продуктах. 

  

Метою виконання даної роботи було виявлення крохмалю в продуктах харчування (хліб, макаронні вироби). Для цього потрібно нанести декілька крапель спиртового розчину йоду на  скибочку білого хліба, утворення інтенсивно синього забарвлення свідчить про наявність молекули  крохмалю. 

 

Звичайно, самостійне виконання більшості робіт в домашніх умовах є неможливим. Проте, провести в таких умовах якісні реакції під силу всім!

Загалом, студенти згадали  як цікаво і інформативно проходили наші пари і сподіваються, шо незабаром ми обов’язково  повернемося від дистанційного до реального навчання!

Автор: завідувач кафедри інженерії харчового виробництва Новікова Н.В (за редакцією Кривий В.В. Прес-центр (БТФ)) (08.04.2020)