ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Використання сучасних технологій – важливий елемент дистанційного навчання здобувачів вищої освіти

Загальнодержавний карантин вимушено прискорив переорієнтацію системи освіти (дистанційне навчання) на інтенсивне використання комунікаційних технологій.

Дистанційне навчання — сукупність сучасних технологій, що забезпечують доставку інформації в інтерактивному режимі за допомогою використання інформаційно-комунікаційних технологій від тих хто навчає, до тих хто навчається. Основними принципами дистанційного навчання є інтерактивна взаємодія у процесі роботи, надання здобувачам вищої освіти можливості самостійного освоєння досліджуваного матеріалу, а також консультаційний супровід у процесі дослідницької діяльності, дає змогу навчатися на відстані за відсутності викладача. Основну роль у здійсненні дистанційного навчання відіграють сучасні інформаційні технології.

Здобувачі вищої освіти факультету водного господарства, будівництва та землеустрою при вивченні дисципліни ”Теплогазопостачання та вентиляція“ активно долучилися до визначених засобів комунікації (телефон, вайбер, електронна пошта, фейсбук) відповідно до розкладу навчальних занять і вже відчули певні переваги.

  

Обов’язковими за такої форми навчання є регулярні консультації, під час яких здобувачі вищої освіти дізнаються про особливості вивчення певної теми, специфіку виконання завдань розрахунково-графічної роботи або з’ясовують незрозумілі питання за змістом роботи.

Дистанційне навчання сприяє розвиткові в здобувачів і вдосконаленню у викладачів різноманітних компетенцій, зокрема комунікативної, інформаційно-цифрової, когнітивної, самоконтролювальної.

 

 

 

 Автор: к.т.н., доцент кафедри гідротехнічного будівництва, водної інженерії та водних технологій Волошин М.М. (09.04.2020)