ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Забезпечення дистанційного навчання студентів під час карантину

В умовах нестандартної екстреної ситуації, яка сталася через COVID-19, викладачі кафедри науки про Землю мають забезпечити навчальний процес. Коли на період карантину «заборонено відвідування закладів освіти її здобувачами», виникає необхідність налаштування дистанційного навчання.

Швидка орієнтація викладачів та спроможність діяти ефективно зорієнтувала на вибір легких, зручних та доступних інструментів. Отже реалізація  дистанційного навчання здійснюється за допомогою звичних месенджерів (Viber, Telegram тощо), електронних поштових скриньок (е-mail c доменами gmail.com, ukr.net, i.ua тощо) або соціальних мереж (Facebook та інші). Адже вона є основною базою дистанційної форми навчання та надають широкі можливості для надання інформації за  навчальними курсами, а саме: завантаження файлів, розміщення презентацій, використання текстових технологій, проводити активне інформування студентів відносно змін у розкладі та навчальному процесі.

Але потрібно наголошувати на змішаній формі навчання тому, що досить часто за допомогою цих ресурсів проводиться опитування та консультування, отримання зворотного зв’язку від студентів, налагодження інтерактивної взаємодії тощо.

Університет надає широкі можливості для наповнення навчальних курсів на платформі Moodle. У багатьох наших викладачів вже є розроблені дистанційні курси в Moodle, якими студентам можна користуватися у вільному доступі.

 

 Здобувачі  першого (бакалаврського) рівня вищої освіти  першого року навчання Вербицький Максим та Коломоєць Марина – виконують залікову  роботу з дисципліни « Геологія та геоморфологія», використовуючи електронний варіант завдання.

 

  Здобувач першого (бакалаврського) рівня вищої освіти  четвертого року навчання Шкляр Олександр – виконує залікову  роботу з дисципліни «Динаміка підземних вод» , використовуючи електронний варіант завдання.

Під час дистанційного навчання в домашніх умовах потрібно уникати проблемного сприйняття ситуації у разі незручностей. Ситуація, яка склалася зумовлює перехід до “мислення можливостей”. 

Хай щастить!

 

Автор: ст.викладач Смирнов В.М. (08.05.2020 р.)