ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Переваги дуальної освіти для студентів спеціальності «Лісове господарство» в освоєнні сучасних технологій

На сьогоднішній день, у всіх лісгоспах України запроваджений електронний облік деревини. Електронний облік деревини – це система фіксації та оформлення руху деревних ресурсів із застосуванням засобів автоматизації на усіх етапах лісозаготівельних занесення та передачі інформації поколодного (штабельного) обліку за допомогою сучасних інформаційних технологій для подальшого використання  в бухгалтерському та управлінському обліку.

Електронний облік деревини здійснюється за допомогою кпк. КПК – це кишеньковий персональний комп’ютер – мобільний електронний термінал, оснащений клавіатурою, сенсорним дисплеєм, сканером штрих-кодів, модулями зв’язку і призначений для вводу та передачі інформації поколодного обліку деревини в польових умовах. Електронний облік заготовленої деревини відбувається наступним чином: Майстер лісу виїжджає на лісосіку та за допомогою кишенькового персонального комп’ютеру (КПК) здійснює приймання продукції від лісозаготівельних бригад.

Його робота полягає у внесені всієї характеристики заготовленої деревини до КПК з прив’язкою її до місця заготівлі та бирки, якою промаркована відповідна продукція.

Студенти спеціальності «Лісове господарство», що навчаються дуально мають можливість набути практичні навички щодо електронного обліку заготовленої деревини.

Автор: Бойко Т.О. (08.05.2020)