ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Наукові виклики під час карантину

Карантинні заходи щодо запобігання захворюванням, викликаним короновірусом COVID-19 змусили освітян працювати дистанційно й 24/7. Науково-викладацький склад ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» теж працюють дистанційно й наполегливо. Наукова робота викладачів університету – це невід’ємна частина науково-освітнього процесу.

Викладачі кафедри економіки та фінансів плідно працюють над науковими здобутками та вдосконалюють свої навики та компетенції. Викладачі кафедри активно беруть участь в Міжнародних (кількість - 36), Всеукраїнських науково-практичних Інтернет-конференціях (кількість – 13). В загалом за період карантину викладачі кафедри зв’яли участь у 49 конференціях (опубліковані тези). Кафедрою економіки та фінансів ХДАУ проведено: Всеукраїнську науково-практичну Інтернет-конференцію здобувачів вищої освіти і молодих вчених «Економіка, Фінанси, Управління: наукові підходи та практика реалізації»; Міжнародну науково-практичну Інтернет-конференцію «Інноваційне підприємництво та  торгівля: сучасний стан та перспективи розвитку» 16-17 квітня  2020 року (м. Херсон, ДВНЗ «ХДАУ»), в якій взяли участь більше 200 учасників з різних країн. Також, кафедра економіки та фінансів ХДАУ, виступила співорганізатором Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми обліково-аналітичного забезпечення управління підприємницькою діяльністю» (м. Полтава), в якій прийняли участь більше ніж 200 науковців з 8 країн світу.

  

Особливо, фокус їх праці зосереджений на наукових публікаціях у фахових наукових виданнях України – 11 статей, колективні монографії, а також публікації в Scopus, Web of Science – 3 статті.

Викладачі кафедри пишаються науковими здобутками наших студентів, так Рикун Єлизавета, здобувач другого (магістерського) рівня вищої освіти,  за підсумками рейтингової оцінки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Економіка сільського господарства та АПК» отримала диплом І ступеня за роботу на тему: «Розробка прогнозу та перспективи розвитку галузі овочівництва у південному регіоні» (науковий керівник к.с.-г.н., доцент кафедри економіки та фінансів Бойко Л.О.).

Отже, викладачі кафедри економіки та фінансів продовжують бути науково активними та поповнюють скарбницю наукових здобутків Херсонського державного аграрного університету.

Автор: Адвокатова Н.О., к.е.н., доц. кафедри економіки та фінансів (11.05.2020)