ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Науковий гурток «Економічна теорія» продовжує роботу он-лайн!

Протягом тривалого часу на кафедрі загальноекономічної підготовки плідно працює студентський науковий гурток з економічної теорії, метою якого є глибоке вивчення теорії та практики соціально-економічного розвитку України та світу. Саме з метою виявлення здібних студентів, які здатні творчо мислити, залучення їх до різних форм наукової діяльності, розвитку здібностей, дослідницьких умінь і методів наукового пошуку викладачами кафедри загальноекономічних дисциплін організована науково-дослідна робота студентів. Вибір основних тем засідань, зазвичай, здійснюється з урахуванням наукових інтересів учасників.

Зміст роботи гуртка та форми його проведення полягають у написанні рефератів, презентацій, їх активному обговоренні, винесенні кращих доповідей на університетські та міжвузівські конференції здобувачів вищої освіти, участі у студентських конкурсах. Саме на засіданні гуртка, яке відбулося 12 травня 2020 року, обговорювалися наукові доповіді з дисципліни Регіональна економіка, кращі з яких приймуть участь у студентській науково-практичній конференції «Розвиток малого та середнього підприємництва в аграрному секторі півдня України», яка відбудеться 15 травня 2020 року.

З доповідями виступили: Акімова Ю. «Проблеми розвитку продуктивних сил в Україні», Проценко А. «Тенденції світового ринку аграрної продукції», Калякіна А. «Аналіз сучасної демографічної ситуації в Україні», Шахман К., Мальчик В. «Загально-світові тенденції розвитку відносин «Держава-аграрний сектор економіки»», Ніколаєнко О. «Державне регулювання аграрного ринку України», Пашинний А. «Механізм зовнішньоекономічної діяльності України», Сложинська В. «Ресурсозбереження – головний напрям використання природно-ресурсного потенціалу України», Шахман К. «Основні форми економічного співробітництва країн світу», Глазун С. «Державний механізм забезпечення інноваційно-технологічного розвитку галузі тваринництва», Буцхрикідзе Є. «Сучасна демографічна ситуація в Україні та шляхи вирішення основних демографічних проблем».

Є всі підстави сподіватися, що прагнення наших здобувачів вищої освіти до наукової роботи в подальшому буде тільки посилюватися, а викладачі кафедри загальноекономічних дисциплін й надалі робитимуть усе необхідне для реалізації науково-дослідного потенціалу молоді.

Автор: доцент Ковальов Д. В., старший викладач Виноградова Т.І., кафедра загальноекономічних дисциплін. (13.05.2020)