ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Співпраця з компанією Сингента

Застосування феромонних пасток допомагає агроному своєчасно визначити початок появи лускокрилих – шкідників плодових культур.

Завдяки співпраці з компанією Сингента для використання в навчальних цілях з підготовки фахівців зі спеціальності 201 «Агрономія» та 202 «Захист і карантин рослин» у навчальному розпліднику нішевих плодових культур Херсонського державного аграрно-економічного університету 8 травня 2020 року доцентами кафедри ботаніки та захису рослин Урсалом В.В. і Мринським І.М. було встановлено феромонні пастки на листовійку гронову (Lobesia botrana Den et Sch.) та плодожерку східну (Grapholita molesta Busck.).

Результат був неочікуваним з самого початку. Не пройшло і 5 хвилин, як було відмічено перших відвідувачів – самців листовійки гронової.

12 травня 2020 року провели облік чисельності лускокрилих шкідників у феромонних пастках, встановлених 8 травня.

Отримали такі результати: 169 екз. листовійки гронової (Lobesia botrana Den et Sch.) та 176 екз. плодожерки східної (Grapholita molesta Busck.)!

Спостерігається дуже активний літ шкідників. Потрібно терміново готуватися до обприскування!

12 травня замінили клеєву основу у феромонних пастках. Будемо слідкувати далі за динамікою льоту метеликів.

Дякуємо компанії Сингента за можливість провести такий цікавий експеримент! Тим більш, що лінійка препаратів компанії дозволить з успіхом вирішити потенційну проблему для плодових насаджень та виноградників!

Отриману інформацію буде використано у підготовці здобувачів вищої освіти зі спеціальності 201 «Агрономія» та 202 «Захист і карантин рослин». 

Автор: Мринський І.М.