ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

«Основи екології» – міждисциплінарні знання для майбутніх фахівців

Введення карантину в усі сфери життя суспільства став значним викликом, який призвів до активізації дистанційного навчання із використанням сучасних комунікативних платформ, поглиблення знань та умінь із інформаційних технологій. Зважаючи на короткий термін переходу до цифрової комунікації у навчанні, Херсонський державний аграрно-економічний університет швидко адаптувався до існуючої ситуації, тому що має значні інформаційні ресурси та технології, потужну команду науково-викладацького складу та ІТ-фахівців для проведення дистанційного навчання. Зростання інтересу здобувачів вищої освіти до сучасного інформаційно-комунікативного методу навчання забезпечило повне засвоєння ними необхідних знань, мотивацію до навчання, формування навиків конкурентноспроможних фахівців.

Студенти 1 курсу спеціальностей «Екологія», «Лісове господарство», «Садово-паркове господарство», «Водні біоресурси та аквакультура» дистанційно завершили вивчення курсу дисципліни «Основи екології». На останьому практичному занятті «Аналіз схем колообігу речовин у природі» студенти засвоїли фактори, які негативно впливають на колообіг речовин біосфери,  навчилися встановлювати причинно-наслідкові зв’язки зміни ланок колообігу речовин та енергії.

Навчання студентів у «цифровому світі» виявилось цілком природним середовищем для налагодження комунікації «викладач-студент» у передачі та засвоєнні необхідної навчальної інформації. Відповідальність, сумлінне та своєчасне виконання необхідних завдань студентами,  звершилося успішними підсумками їх навчання.

Автор: Скок С.В. – доцент кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка (15.05.2020 р.)