ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Участь аспірантів Херсонського державного аграрно-економічного університету у провадженні науково-дослідницької діяльності

 У системі вищої освіти зосереджено вагомий науковий потенціал нашої держави. Науково-дослідницька діяльність, яка провадиться у закладах вищої освіти, виступає важливим елементом успішного розвитку як наукової, так і освітньої галузі, адже висока якість освіти вимагає використання в освітній діяльності останніх досягнень науки.

Аспіранти Херсонського державного аграрно-економічного університету приймають активну участь у провадженні науково-дослідницької діяльності. Так, минулого тижня здобувачем вищої освіти першого року навчання за спеціальністю 201 «Агрономія» Мєлєшко Іриною під керівництвом доцента кафедри землеробства Сидякіної Олени було проведено закладення польового досліду з кукурудзою.

Дослід закладено на темно-каштановому ґрунті Інституту зрошуваного землеробства НААН України.  З нормою 80 тис./га було висіяно 6 гібридів кукурудзи на зерно. Планується досліджувати різні елементи технології вирощування культури за умов краплинного зрошення.

Автор: Сидякіна О.В., кандидат с.-г. наук, доцент кафедри землеробства (28.05.2020)