ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Фізика в сучасному житті людини

14 вересня 2020 року відбувся навчально-методичний семінар учителів фізики «ПРОФЕСІЙНЕ ЗРОСТАННЯ ВЧИТЕЛЯ ФІЗИКИ В УМОВАХ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ», який організувала Херсонська академія неперервної освіти (КВНЗ «ХАНО»).

Велику увагу та зацікавленість викликала доповідь «Фізичний експеримент на нестандартному обладнанні як засіб розвитку творчого мислення та формування експериментальних навичок, ініціативності та підприємливості учнів» Кияновського Олександра Мойсейовича – доцента Херсонського державного аграрно-економічного університету. Він продемонстрував унікальні досліди, у тому числі авторські, які можуть бути з успіхом використані як на уроках фізики, так і в роботі шкільних гуртків.

Важливо, що деякі демонстраційні установки школярі можуть легко самостійно виготовити для проведення експериментів в домашніх умовах.

В нових умовах роботи школи, коли стрімко зростає потік інформації та збільшується щільність навчального матеріалу, важливе місце повинен займати фізичний експеримент, який має великі можливості розвитку пізнавальної діяльності школярів.

О.М. Кияновський, крім проведення реальних «живих» дослідів, продемонстрував, використовуючи презентацію, також роботу нової «Лабораторії фізичних експериментів».

Яскраві фотографії свідчать про емоційні реакції відвідувачів лабораторії, які беруть активну участь у проведенні дослідів.

О.М. Кияновський розповів про факультети Херсонського державного аграрно-економічного університету та спеціальності, за якими проводиться підготовка фахівців.

Прослухана доповідь сприяла професійному зростанню вчителів фізики.

Автор: Шолохова Н.С. – кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії й методики викладання навчальних дисциплін КВНЗ «ХАНО» (16.09.2020 р.)