ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Виїзне практичне заняття «Навчальна практика з плодівництва та виноградарства» від Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP

16  вересня 2020 року  в рамках Меморандуму про взаєморозуміння між ДВНЗ «ХДАУ» та Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) було організовано виїзне практичне заняття з плодівництва та виноградарства для здобувачів вищої освіти першого бакалаврського  рівня  1 курсу агрономічного факультету за спеціальністю 201 «Агрономія» та 202 «Захист і карантин рослин» до ОПГ «Павлівські» та ДП ДГ «Новокаховське» Інституту рису НААН України.

Директор ОПГ «Павлівські» Павлівський М.М. провів  цікаву екскурсію підприємством та ознайомив зі структурою і спеціалізацією господарства. Під час огляду теплиць  першокурсники отримали корисну інформацію  з технологій  вирощування посадкового матеріалу винограду, полуниці, лохини,  ожини, дізнались про їх сортовий склад, особливості догляду і збирання в умовах закритого й відкритого ґрунту.

 

Продовженням практичної підготовки з плодівництва та виноградарства для здобувачів вищої освіти агрономічного факультету став приїзд у  ДП ДГ «Новокаховське» Інституту рису НААН України. Старший науковий співробітник, к.б.н. Свиденко Л.В. провела  пізнавальну екскурсію та ознайомила з історією підприємства, представила колекцію лікарських та ефіроолійних культур (зразки лаванди, лавандину, м’яти, меліси, шавлії, чебрецю, монарди, гісопу та багатьох інших),  їх сортовий склад та  розповіла про особливості догляду.

 

Старший науковий співробітник, к.б.н. Грабовська О.В. ознайомила з технологією вирощування нішевих культур, основними схемами формування та системами захисту від шкідливих організмів. Особливий інтерес викликала в екскурсантів технологія вирощування в посушливих умовах Південного Степу України, сортовий склад та особливості реалізації продукції таких нішевих культур як хурма, інжир, зізіфус, кізил, фундук.

 

Дякуємо організаторам та модераторам за цікавий день практичної підготовки з плодівництва та виноградарства, а здобувачам бажаємо успіхів у навчанні, нових звершень та досягнень! 

Автор: Гречишкіна Т.А. асистент кафедри ботаніки та захисту рослин (17.09.2020 р.)