ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Віртуальна подорож до Великобританії: профорієнтаційна робота в школі №27

Як зацікавити майбутніх абітурієнтів вивченням англійської мови так, щоби в них не лише з’явилося необорне бажання подорожувати і вільно спілкуватися з її носіями, а й обрати в майбутньому одну зі спеціальностей Херсонського державного аграрно-економічного університету? Про це знають викладачі кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов. Так, 26 вересня 2020 року доцент Ю. М. Несін провів два заняття для учнів 10 та 11 класів з теми «Етимологія британських міст» у спеціалізованій школі № 27 з поглибленим вивченням інформатики та іноземних мов.

 

Старшокласники з непідробним інтересом слухали розповідь про походження британських топонімів, які акумулюють інформацію про історію поселень туманного Альбіону. Ю. М. Несін апелював до прадавніх міфів і легенд, ілюстрував свій виклад цікавими науковими знахідками, оприлюдненими  в таких всесвітньовідомих виданнях як «National Geographic», «Four-Four-Two» та ін. Учні виявили неабияку активність в обговоренні результатів заняття, підтвердивши його доцільність і продуктивність.

 

Як і низка попередніх заходів, вереснева профорієнтаційна робота кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов була спрямована на те, щоби школярі усвідомили важливість і цінність знання іноземних мов для вибору престижної спеціальності, здобуття перспективного фаху та для підвищення власної конкурентоспроможності на ринку праці.

Автори: доцент Ю. М. Несін, доцент Г. І. Бокшань (29.09.2020)