ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Відбувся І Всеукраїнський форум Рад Молодих Учених

Наукове товариство студентів, аспірантів та молодих вчених ДВНЗ «Херсонського аграрно-економічного університет» прийняли участь в історичій події для розвитку науки в Україні – І Всеукраїнському форумі Рад Молодих Учених, який відбувся 29 вересня 2020 року.

На початку форуму РМУ до привітального слова були запрошені: Сергій Бабак – Голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, Сергій Шкарлет – т.в.о. Міністра освіта і науки України, Джулія Малагуарнера – Президентка Європейської Ради Аспірантів і Молодих учених ЄВРОДОК, Микола Кизим – Перший заступник Міністра освіти і науки України, Олеся Ващук – голова РМУ при МОН України та багато інших представників РМУ різних областей та відомств.

На І Всеукраїнському форумі РМУ були оговорені основні цілі та представлена типова процедура створення Ради молодих учених. Особливу увагу було приділено питанню об’єднання молодих учених в закладах вищої освіти та наукових установах, на рівні областей та міст, за прикладом закордонного досвіду діяльності об’єднань молодих вчених. В рамках форуму були проведенні майстер-клас та тренінг від спеціалістів. В загалом день був інтенсивно насичен подіями та новими знайомствами.

 

По закінченню І Всеукраїнського форуму Ради Молодих Учених була оголошена резолюція Форуму, в якій підкреслили всі головні цілі заходу. Саме такі он-лайн - конференції надихають рухати вперед науку України.

Автор – Нікітенко М.П. (30.09.2020)