ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання круглого столу на тему: «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності та зеленого туризму»!

01.10.2020 року кафедрою готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов було проведено засідання круглого столу на тему: «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності та зеленого туризму», що став підсумком виїзного практичного заняття до ППГ «Павлівські» (с. Веселе Бериславського району) та сімейної виноробні «Курінь» (Херсонська область, с. Степанівка). Даний захід відбувся завдяки підтримці Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP. Для наших першокурсників спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» це був перший науковий захід в стінах ХДАЕУ.

 

Засідання відкрив проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності, координатор цього проекту від університету д.с.-г.н., професор Аверчев Олександр Володимирович. Здобувачі вищої освіти ознайомилися на майбутнє з можливими грантовими програмами стажування в рамках «Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва». Олександр Аверчев побажав плідної праці і подальших наукових досліджень та пообіцяв всю можливу консультаційну підтримку в науковій і освітній сфері.

З привітальним словом також виступили декан економічного факультету, к.е.н, доцент Крикунова Вікторія Миколаївна та завідувач кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов, к.е.н, доцент Морозова Олена Сергіївна.

 

 

В рамках круглого столу студентки Чемерис Оксана, Кудрявченко Яна, Біла Ірина, Кудрявченко Ганна на розгляд аудиторії представили свої наукові доповіді, які були сформовані і опрацьовані після отримання практичних знань на підприємствах.

  

Одним з цікавих моментів заходу слало підведення підсумків засідання круглого столу за участі Дениса Миколайовича Халупенка, керівника проекту «Крафтові вина «Курінь». На прикладі даного господарства студенти більш детально дізналися, що ж таке об’єкт зеленого туризму з усіма особливостями і нюансами ведення бізнесу. А також як відбувається ведення виноробного підприємництва за кордоном.

Денис Халупенко заохочував здобувачів вищої освіти на конкретних прикладах впроваджувати в життя свої бізнес-ідеї. Розповідав про необхідність з перших курсів навчання чіпатися за будь-яку можливість практичної роботи в своїй сфері. Оскільки найкращий керівник, це той, хто власноруч виконував роботу і знає на практиці, яким повинен бути результат, щоб вимагати його від підлеглих.

  

День пройшов дуже насичено і пізнавально. Для наших первачків це лише початок. Дякуємо за активну участь у засіданні круглого столу і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

Автор: доцент кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов Бойко В.О. (05.10.2020)