ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання круглого столу на тему: «Інноваційні технології виробництва плодово-ягідної продукції»

06.10.2020 року завдяки підтримці Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP на кафедрі ботаніки та захисту рослин  було проведено для здобувачів вищої освіти агрономічного факультету першого (бакалаврського) рівня 1 року навчання за спеціальністю 201 «Агрономія» та 202 «Захист і карантин рослин» засідання круглого столу на тему: «Інноваційні технології виробництва плодово-ягідної продукції», яке стало підсумком виїзного практичного заняття з плодівництва та виноградарства до ПП «Павлівські» та ДП ДГ «Новокаховське» Інституту рису НААН України.

Засідання відкрив координатор проєкту, проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності, д. с.-г. н., професор Аверчев О.В., який  розповів про перспективи співпраці в межах проєкту, про необхідність участі здобувачів вищої освіти у наукових дослідженнях з перших років навчання в університеті, які спонукають до більш глибокого вивчення  дисципліни. Саме за таким форматом випускники нашого університету є конкурентоспроможними на ринку праці.

Зі вступним словом до учасників засідання круглого столу  звернулася  в. о. завідувача кафедри ботаніки та захисту рослин, професор Марковська О.Є., яка наголосила про важливість участі у даному заході  здобувачів вищої освіти агрономічного факультету та їх розвитку не тільки освітніх, а і практичних навичок. 

На даному заході були присутні декан агрономічного факультету,  к.с.-г.н., доцент Мринський І.М., науково-педагогічні працівники та науковці, член Ради роботодавців Дудченко В.В., старші наукові співробітники, к.б.н. Свиденко Л.В. та Грабовецька О.А. та Дерев’янко Н.В., які поділилися зі здобувачами вищої освіти практичним досвідом.

Здобувачі вищої освіти агрономічного факультету першого (бакалаврського)   рівня  1 року навчання за спеціальністю 201 «Агрономія» та  202 «Захист і карантин рослин» виступили з цікавими науковими доповідями, результатом отриманих на підприємствах практичних знань та навичок з технологій  вирощування нішевих культур в посушливих умовах Південного Степу України, їх сортовим складом, основними схемами формування та системами захисту від шкідливих організмів, а також збирання в умовах закритого й відкритого ґрунту.

Автор: Гречишкіна Т.А. асистент кафедри ботаніки та захисту рослин (08.10.2020 р.)