ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Гастрономічний тур до Мумбая: засідання наукового гуртка кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов

22 жовтня відбулося чергове засідання наукового гуртка «Англійська мова в міжкультурному спілкуванні», присвячене Всесвітньому дню кухаря й кулінара, який відзначали напередодні.

 

Лінгвістичне дослідження англомовного блогу “Indiapalette” колишньої мешканки Херсона Антоніни Кудіної триває: цього разу доцент Галина Бокшань і другокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» ознайомилися з лексикою, яка описує смакові враження від страв і закріпили мовні одиниці на позначення їжі та способів її приготування (irresistible fragrances, unique combination of flavors, explosion of tastes, yummy, sought-after, lip-smacking, moth-watering, gorgeous fragrances, conflicting blends of tastes, etc.).

 

Гуртківці дізналися про найпопулярніший освіжаючий напій, що допомагає боротися з мумбайською спекою (masala lime soda), довідалися про екзотичні страви індусів та їхні інгредієнти (bhel puri (puffed rice), pani puri (mashed potato, peas, flavored water and spices), phirni (ground rice), chutney (blended fruits).

 

На занятті здобувачі вищої освіти мали змогу порівняти українську та індійську національні кухні, користуючись засвоєною лексикою, а також висловитися про свої гастрономічні уподобання за допомогою нових виразів. Дослідницька робота над блогом Антоніни Кудіної надихає вчити англійську, мандрувати й удосконалювати кулінарні вміння.

 

Автор: доцент Г. І. Бокшань (22.10.2020)