ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Екологічні проблеми навколишнього середовища та раціонального природокористування в контексті сталого розвитку» до дня пам’яті професора Ю.В. Пилипенка

22-23 жовтня в Херсонському державному аграрно-економічному університеті відбулась ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Екологічні проблеми навколишнього середовища та раціонального природокористування в контексті сталого розвитку» до дня пам’яті професора Ю.В. Пилипенка.

Організатором заходу виступила кафедра екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка за інформаційної підтримки міжнародних, державних та обласних установ, серед яких Державна екологічна академія післядипломної освіти, Державне агентство рибного господарства України, Інститут агроекології і природокористування НААН України, Інститут рибного господарства НААН України, Мережа центрів аквакультури Центральної та Східної Європи (NACEE), Херсонська обласна державна адміністрація, регіональні екологічні інспекції.

Традиційно Конференція пройшла у форматі спілкування та зустрічі добрих давніх та нових колег-науковців, друзів, однодумців, фахівців у сфері захисту навколишнього природного середовища, розвитку водних біоресурсів та аквакультури на міжнародному та державному рівнях, сучасних рішень раціонального природокористування.

Щорічно кількість учасників зростає. Цього року до заходу приєдналось більше 500 учасників, які представляли науково-дослідні установи, вищі навчальні заходи, державні установи, громадські організації. Значна кількість учасників – це представники об’єктів природно-заповідного фонду: національні природні парки, біосферні заповідники, дендрологічні та ботанічні парки.

Участь у Конференції прийняли представники країн: Україна, Республіка Білорусь, Угорщина, Франція, Чеська Республіка, Республіка Молдова, Литовська Республіка.

За результатами роботи Конференції видано електронну збірку матеріалів, до якої увійшло більше 300-та статей і тез.

 

 

До зустрічі на IV Міжнародній науково-практичні конференції у жовтні 2021 року.

Автор – О.А. Дюдяєва, старший викладач кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка (23.10.2020)