ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Науково-практична конференція здобувачів вищої освіти агрономічного факультету (секція кафедри ботаніки та захисту рослин)

19 листопада 2020 року на конференц-платформі Zoom відбулась науково-практична конференція здобувачів вищої освіти агрономічного факультету “Актуальні проблеми та наукові досягнення сучасного агровиробництва” (секція кафедри ботаніки та захисту рослин).

Конференцію відкрила доктор с.-г. наук, професор, в.о. завідувача кафедри ботаніки та захисту рослин Марковська О.Є. У рамках меморандуму про співпрацю між ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет» та Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області в конференції прийняли участь Чернишова Є.О., кандидат с.-г. наук, доцент, головний спеціаліст відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва, та Рожелюк Н.І., головний спеціаліст відділу прогнозування, фітосанітарної діагностики та аналізу ризиків управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. Традиційно до конференції долучились науковці Інституту рису НААН України під керівництвом директора, члена-кореспондента НААН України Дудченка В.В., який є членом Ради роботодавців агрономічного факультету. Крім того, у конференції прийняли участь здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня, що навчаються за освітньою програмою «Агрокебети», а також здобувачі ступеня доктора філософії. 

Здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів агрономічного факультету представили наукові доповіді, присвячені сучасним проблемам та науковим досягненням у сфері захисту і карантину рослин, перспективним нішевим культурам, актуальним питанням удосконалення агротехнологій у поливних та неполивних умовах Півдня України. Доповіді учасників конференції були різноманітними за тематикою, змістовними, відрізнялись креативним підходом до презентації одержаних результатів.

Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та науковці Інституту рису НААН України надали здобувачам вищої освіти кваліфіковані практичні поради і рекомендації для подальшої науково-дослідної роботи.

Дякуємо здобувачам вищої освіти та гостям заходу за участь у конференції!  

Автор: Макуха О.В. (19.11.2020)