ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Онлайн-зустріч з представниками міжнародної академічної спільноти на економічному факультеті

На економічному факультеті відбулася онлайн-зустріч з представниками міжнародної академічної спільноти. Метою зібрання було обговорення проектів оновлених освітньо-професійних програм початкового рівня (короткого циклу) вищої освіти спеціальності 071 Облік і оподаткування та першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування.

 

В своєму виступі декан економічного факультету, доцент Вікторія Крикунова наголосила на необхідності активізації міжнародного співробітництва та академічної мобільності з метою інтеграції до світового освітнього та наукового простору; системної співпраці з освітніми і науковими установами, бізнесом, громадськістю щодо забезпечення їх участі у реалізації освітнього процесу.

 

Освітні програми представили їх гаранти – доцент Інеса Шепель та професор Наталія Танклевська.

  

У ході діалогу було обговорено особливості освітніх програм спеціальностей. Зарубіжні колеги поділилися досвідом підготовки здобувачів вищої освіти. Зокрема Рафаел Чілочі, декан факультету економічного інжинірингу та бізнесу Технічного університету Молдови (м Кишинів, Молдова) підкреслив роль та важливість використання інформаційних технологій у формуванні фахових компетентностей студентів.

  

На необхідності проведення навчальних практик з використанням бізнес-симуляторів акцентувала увагу Тетяна Чернявська – доктор наук, професор Державної вищої професійної школи в Коніні (м. Конін, Польща).

Представники зарубіжних освітніх інституцій зазначили високий рівень якості та актуальність розглянутих освітніх програм спеціальностей 071 Облік і оподаткування та 072 Фінанси, банківська справа та страхування.

Автор: Прес-центр ХДАЕУ Катерина Нікітенко (18.01.2021)