ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Майстер-клас для здобувачів вищої освіти спеціальності 202 «Захист і карантин рослин»

23 червня 2021 року на базі Інституту рису НААН України проведено майстер-клас від компанії Corteva Agriscience для здобувачів вищої освіти спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» Мельниченка Павла та Федосєєва Іллі. Захід організовано за сприяння викладача кафедри ботаніки та захисту рослин члена-кореспондента НААН України, директора Інституту рису Дудченка В.В.

Здобувачі вищої освіти ознайомились із практичними аспектами застосування в сільськогосподарському виробництві сучасних безпілотних технологій для проведення моніторингу посівів та їх ефективного захисту від шкідливих організмів, методикою проведення досліджень у захисті рослин. Студенти навчились працювати із агродроном, ранцевим обприскувачем, опанували методику виготовлення робочих розчинів, прийняли участь у демонстраційній обробці посівів водою з метою оволодіння практичними навичками використання сучасної робототехніки.

 Мельниченко Павло та Федосєєв Ілля успішно виконали навчальний план 2020-2021 н.р. першого (бакалаврського) рівня освітньої програми «Захист і карантин рослин», але незважаючи на завершення освітнього процесу беруть активну участь у технологічних заходах вирощування та захисту сільськогосподарських культур. Здобувачі вищої освіти проявляють зацікавленість та оволодівають новітніми знаннями і практичними навичками у сфері діджиталізації захисту рослин, що в майбутньому стане запорукою успішного працевлаштування та побудови кар’єри в міжнародних компаніях-виробниках засобів захисту рослин, фірмах-дистриб’юторах, науково-дослідних установах, агрофірмах, агрохолдингах тощо.

 

 

 

 

 

 

Автори: Марковська О.Є., Макуха О.В. (24.06.2021)