ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Обговорення проєкту освітньої програми 193 "геодезія та землеустрій"

22 червня 2021 року відбулося розширене засідання кафедри землеустрою, геодезії та кадастру, факультету архітектури та будівництва за участі викладачів, студентів, стейкхолдерів, роботодавців та випускників спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій, очолила засідання гарант освітньої програми «Геодезія та землеустрій», за рівнем вищої освіти – перший (бакалаврський) рівень, завідувачка кафедри Наталія Дудяк.

 

В підсумковому обговоренні проєкту освітньо-професійної програми «Геодезія та землеустрій» відповідно до стандарту вищої освіти, за рівнем вищої освіти – перший (бакалаврський) рівень, взяли участь керівники профільних підприємств та організацій Херсонське відділення Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України Пєсков І.В – завідувач; ПП НВФ «Нові технології-ГІС» Домків В.Р. – директор; ТОВ «Херсонземпроект» Романча А.С. – директор; ПП «Херсон-ГІС» Крупіца Д.О. – директор; ТОВ «Фелия» Мартинов І.М. – директор.

 

Стратегія реформування вищої освіти передбачає створення системи моніторингу та постійного поліпшення якості вищої освіти, що відповідає рекомендаціям і стандартам Європейського простору вищої освіти, враховує кращі світові практики та виступає головною технологією досягнення відповідності освітньої системи вимогам і потребам суспільства .

Учасники активно та плідно попрацювали над її удосконаленням, обговорили зміни до змістового наповнення згідно з новими освітніми реаліями та регіональними потребами. Проаналізували відповідності освітньо-професійної програми та навчального плану стандартам вищої освіти, запитам ринку праці, вимогам галузі та сьогодення.

 

Зібрана інформація під час обговорення (відгуки, пропозиції від учасників) та пропозиції які надійшли під час громадського обговорення освітньої програми, слугуватимуть основою для удосконалення змісту та якості підготовки здобувачів вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Геодезія та землеустрій».

 

Роботодавці та стейкхолдери запропонували рекомендації щодо покращення практичної підготовки студентів та визначили «особливість» освітньої програми «Геодезія та землеустрій в Херсонському державному аграрно-економічному університеті буде поглиблене вивчення напрямку ефективного управління меліорованими землями в рамках забезпечення виконання законодавства щодо організація території зрошуваних земель.

 

22 червня 2021 року було розглянуто та схвалено проєкт освітньо-професійної програми «Геодезія та землеустрій» відповідно до стандарту вищої освіти, за рівнем вищої освіти – перший (бакалаврський) рівень на засіданні методичної ради факультету архітектури та будівництва.

 

Колектив кафедри щиро вдячний всім учасникам за ефективну роботу та конструктивні пропозиції.

Автор: завідувачка кафедри землеустрою, геодезії та кадастру Наталія Дудяк (25.06.2021)