ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Акредитація освітньої програми «Захист і карантин рослин»

У період з 12 по 14 квітня 2021 р. у Херсонському державному аграрно-економічному університеті було проведено акредитаційну експертизу освітньої програми «Захист і карантин рослин» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 202 «Захист і карантин рослин», гарантом якої є декан агрономічного факультету Мринський І.М. У складі  експертної групи працювали Бакуменко О.М. (керівник групи), Мостов’як С.М., Коваль Г.В.

За результатами акредитаційної експертизи Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти прийнято рішення про акредитацію освітньої програми «Захист і карантин рослин» (сертифікат про акредитацію освітньої програми № 1840 від 22.06.2021 р.).

 

У 2017 році здійснено перший набір здобувачів вищої освіти для одержання освітнього рівня бакалавр зі спеціальності 202 «Захист і карантин рослин», а у 2021 році відбулось дві важливі події – випуск перших бакалаврів із захисту рослин та успішна акредитація освітньої програми на наступні п’ять років.

 

Особливостями освітньої програми «Захист і карантин рослин» є використання в навчальному процесі новітніх цифрових і комунікаційних технологій, інтерактивних методів; поглиблена практична підготовка компетентних фахівців з урахуванням диференційованого підходу до розробки і впровадження систем захисту рослин в екстремальних умовах посушливого клімату, а також на зрошуваних землях, залежно від специфічного видового складу шкідливих організмів; поглиблене вивчення карантинних та регульованих шкідливих організмів і фітосанітарних заходів їх контролю, враховуючи прикордонне розташування регіону та активні експортно-імпортні торгівельні відносини. Актуальність даної спеціальності підтверджують постійно зростаючі обсяги імпорту насіння та садивного матеріалу, особливо з країн, недостатньо вивчених у карантинному відношенні, що створює передумови для занесення на територію України карантинних організмів.

Спеціальність 202 «Захист і карантин рослин» є запорукою успішної кар’єри, можливості реалізувати себе в провідних вітчизняних та міжнародних компаніях-виробниках засобів захисту рослин та їх дистриб’юторів, структурних підрозділах Держпродспоживслужби, фітосанітарних лабораторіях, агрофірмах, агрохолдингах тощо.

Вітаємо всіх із акредитацію освітньої програми «Захист і карантин рослин»!

Автори: Марковська О.Є., Макуха О.В. (02.07.2021)