ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Для того, що б Херсон став схожим на Дубай, приходьте до нас, навчимо проектувати

15 вересня 2021 року відбулось перше (організаційне) засідання студентського наукового гуртка “Актуальні проблеми динаміки та міцності” кафедри будівництва, архітектури та дизайну факультету архітектури та будівництва в цьому навчальному році. Керівник гуртка, кандидат технічних наук Тетяна Ємел’янова привітала учасників засідання – студентів 2 та 3 курсів спеціальностей «Будівництво та цивільна інженерія», «Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології», «Архітектура та містобудування», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та  побажала усім плідної роботи у новому навчальному році.

 

Учасники засідання дізналися про те, що студентський гурток «Актуальні проблеми динаміки та міцності» був створений ще у 1998 році,  і за цей час учасниками гуртка було написано більш ніж 90 наукових статей, захищено 6 магістерських робот, одна дослідницька робота отримала диплом ІІ ступеня на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт у 2012 році, і май же всі дослідження впроваджені в навчальний процес підготовки здобувачів вищої освіти факультету.

В програмі засідання першим питанням було перегляд та обговорення фільму про Дубай. Чому знову Дубай? Бо це єдине сучасне місто в світі, де на невеликій території знаходиться величезна кількість не тільки найкрасивіших споруд у світі, а й дуже складних в проектуванні. Ми обговорили ті складні задачі, що вирішувалися в процесі  будівництва.

 

У процесі засідання була презентована інформація щодо роботи гуртка на 2021-2022 навчальний рік, обговорена тематика наукових досліджень. 

Засідання завершилося оглядом приватної колекції раритетних підручників з прикладної та теоретичної механіки. Студенти змогли доторкнутися до творів видатних вчених, серед яких Тимошенко С.П.,вчений в галузі механіки,  професор Стенфордського університету с 1936 року, Н.Е.Жуковский—основоположника гідро- та аеродинаміки, надруковані у 1921, 1925 роках.

 

Але найбільшу зацікавленість студенти виявили до атласу креслень загальної та прикладної механіки, що побачила світ ще у 1896 році.

 

Мета першого (організаційного) засідання була досягнута –  учасники гуртка зрозуміли, що майбутнє буд-якої країни повністю залежить від стану науки та освіти в ній.

Велика подяка всім! З нетерпінням чекаємо наступних зустрічей! 

Автор:  Т.А. Ємел’янова,  керівник студентського наукового гуртка «Актуальні проблеми динаміки та міцності» (17.09.2021)